پايگاه اطلاع رساني دانشگاه علوم پزشکي ايران
دانشگاه علوم پزشکي ايران، پرشتاب در مسير دانشگاه نسل سوم

معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه اعلام کرد:
جهت دهي تحقيقات در 10 حوزه سرآمدي دانشگاه
راه اندازي پارک علم و فناوري و شتابدهنده هاي تخصصي
معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي ايران با اشاره به حرکت اين دانشگاه در مسير تبديل شدن به دانشگاه نسل سوم از هدفمندي تحقيقات اين دانشگاه در 10 حوزه سرآمدي، کسب مجوز راه اندازي پارک علم و فناوري از وزارت علوم براي نخستين بار در سطح دانشگاه هاي علوم پزشکي و توجه روزافزون به شاخص هاي کيفي در ارزشيابي فعاليتهاي تحقيقاتي دانشگاه خبر داد.
به گزارش خبرنگار روابط عمومي معاونت تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي ايران، دکتر سيد عباس متوليان که روز يکشنبه در مراسم معرفي و تقدير از برگزيدگان پژوهشي و فناوري دانشگاه علوم پزشکي ايران با حضور دکتر ملک زاده، معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت سخن مي گفت با اشاره به اين که از سال 1966 تاکنون تعداد 149 هزار و 797 مقاله از محققان ايراني در نمايه مقالات پزشکي «پاب مد» ثبت شده است اظهار داشت: تعداد مقالات نمايه شده از ايران بيش از دو برابر کره جنوبي با 72 هزار و 766 مقاله و عربستان با حدود 66 هزار مقاله است ولي در زمينه اختراعات نمايه شده در «يو اس پتنت» با 637 اختراع در قياس با کره جنوبي با 260 هزار اختراع، عربستان با چهار هزار و 711 اختراع و ترکيه با دو هزار و 194 اختراع رتبه بسيار پاييني داريم. اين واقعيت است که ما را بر آن داشته که صرفا به افزايش تعداد مقالات بسنده نکنيم و پژوهش ها را به سمت نوآوري و فناوري سوق دهيم.
کسب مجوز پارک علم و فناوري دانشگاه از وزارت علوم
وي با اشاره به اين که دانشگاه علوم پزشکي ايران در راستاي اين هدف از سال 96 برنامه حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم را پي گيري مي کند اظهار داشت: ادغام دانشگاه در چند سال پيش وقفه مضاعفي در زمينه توسعه زيرساخت هاي دانشگاه ايجاد کرد مثلا پس از ادغام با دانشگاه علوم پزشکي تهران متاسفانه مرکز رشدي که در دانشکده توانبخشي دانشگاه راه اندازي کرده بوديم تعطيل شد و امروز با گذشت سال ها از استقلال مجدد دانشگاه، مساحت مرکز رشدي که در دانشگاه داريم يک سوم مرکز رشد تعطيل شده هم نيست. همه تلاش ما اين بوده که محدوديت ها و تضييعات را با تلاش و کار مضاعف جبران کنيم و خوشبختانه ضمن ايجاد مرکز رشد، شتابدهنده تخصصي سلامت ديجيتال و چندين کلين روم (اتاق پاک) در دانشگاه برنامه وسيعي براي ايجاد مراکز رشد و شتابدهنده هاي تخصصي بيشتر در سطح دانشگاه داريم.
متوليان با اشاره به اخذ مجوز راه اندازي پارک علم و فناوري دانشگاه علوم پزشکي ايران از وزارت علوم، تحقيقات و فناوري که براي نخستين بار در سطح دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور صورت گرفته است خاطرنشان کرد: احداث و بهره برداري کامل از اين پارک مستلزم سرمايه گذاري اي بالغ بر 100 ميليارد تومان است که در شرايط فعلي امکان آن را نداريم ولي با جديت اين طرح را دنبال مي کنيم.
شناسايي 10 حوزه سرآمدي دانشگاه
معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي ايران با بيان اين که در راستاي حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم بايد پژوهش هاي دانشگاه هم کاملا هدفمند شوند اظهار داشت: در اين راستا براساس وضعيت موجود و نيازهاي آينده، 10 حوزه سرآمدي دانشگاه را شناسايي کرده ايم که شامل زمينه هايي نظير نانوفناوري پزشکي، پزشکي بازساختي و سلول هاي بنيادي، روان پزشکي و اعتياد، حواس پنج گانه، علوم اعصاب و توانبخشي، پزشکي ترميمي و سوختگي، سلامت ديجيتال و هوش مصنوعي، علوم مديريت و اقتصاد سلامت، طب پيشگيري و سلامت شغلي و ... است.
وي افزود: در راستاي اين حرکت همچنين سعي در ارزشيابي کيفي تحقيقات داريم که بدين منظور در انتخاب برگزيدگان پژوهشي و فناوري سال 1398 دانشگاه براي نخستين بار کميته داوراني تشکيل داديم که طي سه جلسه، شاخص ها را مشخص و براساس آنها برترين ها را معرفي کردند. همچنين بر خلاف سال هاي گذشته که تنها تعداد مقالات ملاک بود نويسندگي اول يا مسوول مقالات Q1 را ملاک قرار داديم. از سال آينده با توجه بيشتر به کيفيت از روش کيفي (داوري همتايان) در انتخاب برترين هاي استفاده مي کنيم و مقالات با اسامي بيش از 100 نفر هم از دايره ارزيابي خارج خواهند شد.
تسهيل جذب محققان پسادکتري و اختصاص يک موضوع به دو پايان نامه
متوليان با اشاره به سياست معاونت تحقيقات و فناوري دانشگاه مبني بر جلوگيري از هدررفتن منابع پژوهشي اظهار داشت: توجه به پژوهش هاي HSR مساله محور در جهت ارتقاي عملکرد سازمان، تشويق به تمرکز بر يک موضوع، استفاده از داده هاي کوهورت و رجيستري در پايان نامه ها، تسهيل امکان اختصاص يک موضوع به دو پايان نامه و جذب پسادکتري تنها از طريق پروژه هاي مصوب موجود از برنامه هاي دانشگاه در اين زمينه بوده است.
وي با تاکيد بر اهميت اصالت، درستي و تاثير بالاي پژوهش ها و رعايت کامل ملاحظات اخلاقي اظهار داشت: هر ساله حدود دو هزار طرح جديد در دانشگاه تصويب مي شود که اخذ کد اخلاق براي همه انها الزامي است و هر طرح طي مدت کمتر از يک ماه کد اخلاق دريافت مي کند.
معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشکي ايران در پايان با تشکر از حضور دکتر ملک زاده، معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت در اين مراسم از تمامي پژوهشگران و همکاران حوزه پژوهش و فناوري تقدير و ابراز اميدواري کرد که سال موفق تري از لحاظ توسعه پژوهش و فناوري پيش روي دانشگاه باشد.
انتهاي پيام


: