تاریخچه مرکز تحقیقات بیولوژی پرتو
با توجه به رشد و گسترش کاربرد پرتوها در عرصه های تشخیصی و درمانی مانند (بخش های رادیوتراپی، پزشکی هسته ای، رادیولوژی و لیزر درمانی و...) نیاز به انجام تحقیقات گسترده در زمینه علوم پایه و در نهایت بالین، بسیار ضروری می باشد. در این راستا مرکز تحقیقات بیولوژی پرتو با هدف توسعه پژوهش های بنیادی، کاربردی و توسعه ای مرتبط با علوم پرتویی و متناسب با اولویت های تحقیقاتی کشور در تاریخ 26/02/ 1395 با موافقت اصولی صادره از طرف شورای گسترش وزارت بهداشت تاسیس گردید و از مهر ماه 1395 فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز نموده است.در سال 1399 بر اساس نتایج ارزشیابی فعالیت های پژوهشی مراکز تحقیقات وابسته به دانشگاههای علوم پزشکی کشور (دولتی و خصوصی)، رتبه دوم در بین مراکز تحقیقات بیومدیکال فاقد ردیف مستقل بودجه یک تا پنج سال فعالیت دانشگاه ایران را کسب کرده است.
به استناد رای صادره در دویست و هشتاد و ششمین جلسه شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی، مورخ 1401/3/22 با تاسیس مرکز تحقیقات بیولوژی پرتو در دانشگاه علوم پزشکی ایران موافقت قطعی بعمل آمد.
مرکز تحقیقات بیولوژی پرتو یک مرکز متشکل از همکاری های تخصصی و بین رشته ای در راستای انجام فعالیت های پژوهشی و فناورانه در حیطه علوم پرتویی به منظور ارتقا سلامت و افزایش آگاهی عمومی و برقراری ارتباط آموزشی و پژوهشی با سایر مراکز تحقیقاتی و گروه های آموزشی دانشگاه ها و مراکز تولیدی و صنعتی می باشد و امکان ارتباط نزدیک و تنگاتنگ متخصصین (در زمینه های رادیوتراپی، رادیوبیولوژی، پزشکی هسته ای، آنژیوگرافی، رادیولوژی و حفاظت پرتویی، نانوفناوری، فارماکولوژی و ... ) را در قالب یک مرکز تحقیقات مشترک فراهم می کند.
این مرکز در نظر دارد نقطه اتکا محققینی باشد که تمایل به تحقیق و پژوهش در این حوزه را دارند تا بتواند با استفاده از نظرات تخصصی پژوهشگران و تولیدکنندگان علم، با برنامهریزی مناسب پاسخگوی نیازهای جامعه باشد. دراین راستا برنامهریزی راهبردی میتواند گامهای رسیدن به اهداف محققین را فراهم آورد و از آنجائیکه برنامهریزی راهبردی در نظامهای آموزشی و پژوهشی در دنیا به عنوان یک رویکرد موفق شناخته شده است، بنابراین مرکز تحقیقات بیولوژی پرتو نیز با ارائه برنامه راهبردی از بدو تاسیس خواهان استقبال از آینده در راه خدمت به جامعه بشری میباشد.
دکتر علی نشاسته ریز
رئیس مرکز تحقیقات بیولوژی پرتو
کامنت